رونمایی از کتاب یک سال خوشمزه در هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران

کتاب یک سال خوشمزه (چنگال سیین ابرکوه)، امروز با حضور مسئولان استان یزد و نیشابور در هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع وابسته تهران رونمایی شد.

به‌گزارش میراث‌آریا، این کتاب نوشته «ندا هوشمند ابرقویی» است که باهدف آشنایی کودکان با فرهنگ غذایی ابرکوه، به‌ویژه در قالب گردشگری خوراک، تدوین شده است.

این کتاب با ادبیاتی روان و متناسب با کودکان، همراه با تصاویر، رنگ‌ها و فونت‌های جذاب، توانسته ارتباط مؤثری با مخاطبان خردسال برقرار کند.

تصویرگری این اثر را «مهناز علی پناه» بر عهده داشته است که جلوه‌ای زیبا و هنری به کتاب بخشیده است.

در بخش اسفندماه این کتاب، خوراکی سنتی «چنگال سیین» از شهرستان ابرکوه معرفی شده است. این غذا که ریشه در سنت‌های کهن منطقه دارد، از ترکیب جوانه گندم و ادویه‌های مختلفی مانند دارچین، هل سابیده، رازیانه، سیاه‌دانه، میخک، زنجبیل و زردچوبه تهیه می‌شود.

این ترکیب نه‌تنها طعمی دلپذیر دارد، بلکه با در نظر گرفتن شرایط اقلیمی کویری، مواد مغذی موردنیاز بدن را نیز تأمین می‌کند.

چنگال سیین در سفره هفت‌سین مردم ابرکوه، جایگاه ویژه‌ای دارد و درحالی‌که در سفره‌های سنتی، سیر به‌عنوان یکی از نمادهای هفت‌سین حضور دارد، مردم این منطقه چنگال سیین را نیز به این مجموعه افزوده‌اند تا نمایانگر فرهنگ غذایی محلی‌شان باشد.

نویسنده کتاب، با پژوهشی عمیق و گفتگو با مادربزرگان ابرکوه، سعی کرده است اصالت این خوراک سنتی را حفظ کند و آن را به زبانی ساده و داستان‌گونه برای کودکان بازگو کند.

تلاش او در قالب این کتاب، نه‌تنها معرفی غذاهای محلی بلکه آشنایی کودکان با ارزش‌های فرهنگی و سنت‌های غذایی است.

رونمایی از کتاب یک سال خوشمزه در هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران

انتهای پیام/

کد خبر 1403112502030
دبیر مهدی نورعلی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha